Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

ΤΟ ΜΠΛΕ ΖΑΦΕΙΡΙ

 



Τι είναι η αγάπη; Δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο, ούτε ο άνθρωπος ούτε ο διάβολος ούτε πράγμα, που να το θεωρώ τόσο ύποπτο σαν τον έρωτα, που διαποτίζει την ψυχή περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο.
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ
Ταξίδεψα για άλλη μια φορά με το βιβλίο της συγγραφέως Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη, το Μπλε Ζαφείρι. Αυτή την φορά έθιγε πάρα πολλά θέματα όπως πάντα βέβαια για τον έρωτα και την αγάπη αλλά αυτήν την φορά για τις σχέσεις γονέων με τα παιδιά τους, για την σχέση του πατέρα με τον γιό του, για την ενδοοικογενειακή βία και για κάτι διαφορετικό, το σύνδρομο Άσπεργκερ.
Ταξίδεψα μαζί με τους ήρωες του βιβλίου στην υπέροχη Λήμνο, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στο Αμύνταιο της Φλώρινας, στην Καβάλα, στην Θεσσαλονίκη, στην Μύκονο, στο Ρέικιαβικ, στο Δουβλίνο και στο Λονδίνο.
Ταξίδεψα σε όλα αυτά τα μέρη και έζησα μαζί με τους ήρωες, ένιωσα τα βαθιά συναισθήματα τους και μαζί με το Μπλε Ζαφείρι βούτηξα και εγώ στην άβυσσο της αγάπης. Στο ταξίδι μας είχαμε πολλά εμπόδια αλλά άραγε στο τέλος επικρατεί η αγάπη;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΜΠΛΕ ΖΑΦΕΙΡΙ

  Τι είναι η αγάπη; Δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο, ούτε ο άνθρωπος ούτε ο διάβολος ούτε πράγμα, που να το θεωρώ τόσο ύποπτο σαν τον έρωτα, π...