Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Το Σπίτι των Σκιών

Αθήνα, Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει φωτιά στις καρδιές της δεκαοκτάχρονης Ειρήνης και του Κωνσταντίνου, μοναδικού γόνου της πάμπλουτης οικογένειας Μποτέλη. Ενάντια σε όλα τα εμπόδια που δεν τους θέλουν μαζί, οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ωστόσο, την ημέρα του γάμου τους ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, καταρρέοντας ψυχολογικά, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, φυγαδεύεται στον Καναδά, αφήνοντας πίσω της τον έρωτα και τα όνειρά της να γίνουν στάχτη και φωτιά, όπως και η πατρίδα της.

Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα προσωπικό δράμα. Μια καινούργια γνωριμία θα την πείσει να μείνει στην Αθήνα. Ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη έπαυλη που τη μαγνητίζει τόσο, ώστε αποφασίζει να την αγοράσει. Καθώς την ανακαινίζει, αποκαλύπτεται κάτω από μια ταπετσαρία η τοιχογραφία ενός νεαρού ζευγαριού∙ η κοπέλα τής μοιάζει πολύ και η Ελεονόρα το θεωρεί καλό οιωνό.
Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάστασή της αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, που, ενώ την τρομάζουν, παράλληλα την προκαλούν να ερευνήσει την ταυτότητα του ζευγαριού, νιώθοντας πως εκεί κρύβεται η απάντηση και ο λόγος που εκείνος τα βράδια περιφέρεται στα δωμάτια διεκδικώντας την…



Ταξίδεψα με αυτό το βιβλίο, ρούφηξα κάθε σελίδα του και όσο το διάβαζα είχα αγωνία για το τέλος!!!Έζησα μέσα απο τα μάτια και την καρδιά της Ειρήνης τον έρωτα αλλά και τον μεγάλο πόνο!!! Αργότερα έζησα σαν την Ελεονόρα, ένοιωσα τον πόνο της, την περιπέτεια της και ένοιωσα όλα τα συναισθήματα μαζί!!! Ταξίδεψα στην Αθήνα, στον Καναδά, στην Νέα Υόρκη και στην Κρήτη!!! 
Η μοίρα μας παίζει άσχημα παιχνίδια αλλά είναι γραμμένη για μας και για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Πάντα θα κάνει τον κύκλο της και θα κάνει τα πάντα, θα φέρει τα πάνω κάτω για να τελείωσει αυτό που θέλει!!!
Είναι το πέμπτο βιβλίο της συγγραφέως που διαβάζω και μου αρέσει πολύ η γραφή της. Αυτή την φορά ήταν ένα διαφορετικό μυθιστόρημα με έντονη την παρουσία του μυστηρίου και της αστυνομικής πλοκής που μπορώ να πώ ότι με εξέπληξε!!!Ήταν πολύ συγκινητικό μυθιστόρημα με έντονα πάρα πολλά και απερίγραπτα συναισθήματα!!! Δεν θα γράψω άλλες λεπτομέρειες για να αφήσω στον αναγνώστη την αγωνία και την λαχτάρα να το διαβάσει χωρίς να ξέρει περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΜΠΛΕ ΖΑΦΕΙΡΙ

  Τι είναι η αγάπη; Δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο, ούτε ο άνθρωπος ούτε ο διάβολος ούτε πράγμα, που να το θεωρώ τόσο ύποπτο σαν τον έρωτα, π...