Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΡΙΕΣ

Ένα βιβλίο που θέλεις να το ρουφήξεις σαν έναν γλυκόπικρο ποτό!!!Ξεκίνησα ένα ταξίδι με αυτό το βιβλίο απο σελίδα σε σελίδα ταξίδευα μαζί με την Λίνα και τον Νίκο αλλά το ταξίδι μου τελείωσε αφήνοντας μου μια γλύκα στην ψυχή μου!!!

 Η ιστορία του βιβλίου σίγουρα είναι αρκετά συνηθισμένη. Μία από αυτές που θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα από εμάς. Αυτό είναι ένα στοιχείο που θα μπορούσε να την καθιστά βαρετή και όμως, χάρη στην μοναδικά τρυφερή πένα της Καίτης Οικονόμου, καταφέρνει να μας αγγίξει και να μας συγκινήσει και πάνω απ' όλα, επιτυγχάνει τον ανώτερο σκοπό της που δεν είναι άλλος από το να μπούμε στα παπούτσια των πρωταγωνιστών και να αναρωτηθούμε τι θα είχαμε κάνει εμείς αν ήμασταν στη θέση τους. Ποιες αποφάσεις θα είχαμε πάρει; Ποιο μονοπάτι της ζωής μας θα είχαμε επιλέξει; Άραγε, θα κάναμε τα ίδια λάθη κι αν ναι, θα μαθαίναμε μέσα από αυτά; Έστω και καθυστερημένα, θα προσπαθούσαμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος, να είναι ευτυχισμένος;

 Η Λίνα και ο Νίκος γνωρίζονται από παιδιά, καθότι μεγαλώνουν ουσιαστικά στον ίδιο κήπο. Εκείνος, εννιά χρόνια μεγαλύτερός της, αποτελεί για την ίδια, εκτός από έναν καλό φίλο, τον μέντορα και συμβουλάτορά της, τον άνθρωπο που θαυμάζει όσο κανέναν. Τα αισθήματα αυτά δεν αργούν να μεταμορφωθούν σε αγάπη και η Λίνα, δεν αργεί να μεταμορφωθεί στα χέρια του Νίκου σε γυναίκα. Ο έρωτάς τους δυνατός και μεγάλος, και τίποτα δεν μοιάζει να μπορεί να σκιάσει την ευτυχία που η Λίνα νιώθει. Τότε είναι που η μοίρα τής δείχνει το σκληρό της πρόσωπο, με την οικογένειά της να καταστρέφεται οικονομικά, να πρέπει να αντιμετωπίσει μία απρόσμενη μετακόμιση και μία ακόμα πιο απρόσμενη εγκυμοσύνη, την οποία καλείται να περάσει μόνη της αφού ο Νίκος δεν σκοπεύει να θυσιάσει το μέλλον του για το παιδί αυτό. Τα χρόνια περνάνε και η Λίνα, με κόπους και αγώνες, καταφέρνει να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Όταν όλα, όμως, δείχνουν να πηγαίνουν καλά για εκείνη, ο Νίκος επιστρέφει ξανά για να διεκδικήσει, τόσο την ίδια όσο και το παιδί που κάποτε απαρνήθηκε.

 
"Ο κήπος με τις μουριές" είναι ένα βιβλίο που θίγει πολύ εύστοχα θέματα απλά, καθημερινά, σύγχρονα, χωρίς να καταφεύγει σε περιττές φλυαρίες ή φτηνές προσπάθειες εντυπωσιασμού. Μέσα από τις σελίδες του, μπορεί κανείς να αναγνωρίσει στοιχεία της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, των δεσμών και των σχέσεων που αναπτύσσονται μέσα σε αυτήν, αλλά και της προσωπικής αλήθειας που κρύβει ο καθένας από εμάς βαθιά μέσα του, κυνηγώντας την πραγμάτωση του δικού του παραμυθιού.






 Η Λίνα γνώριζε τον Νίκο από τότε που θυμόταν τον εαυτό της. Τα σπίτια τους ήταν δίπλα δίπλα και ο Νίκος, που την περνούσε εννιά χρόνια, ήταν ο μεγάλος της φίλος, ο μυστικοσύμβουλος και ο μέντοράς της. Κι αργότερα, στην εφηβεία, ήταν ο άντρας που τη μύησε στον έρωτα. Στα δεκαοχτώ της όμως ο Νίκος έκανε την καρδιά της χίλια κομμάτια - την εγκατέλειψε, αν και ήξερε ότι περίμενε το παιδί του.

Στη διαδικασία της βίαιης ενηλικίωσής της η Λίνα έμελλε να ζήσει κι άλλες τραγωδίες. Οικονομικές καταστροφές και θανάτους αγαπημένων προσώπων, που την άφησαν ολομόναχη στον κόσμο, χωρίς πόρους, χωρίς δουλειά, μ' ένα μωρό στην αγκαλιά. Εφτά χρόνια αργότερα, αφού κατάφερε να σταθεί στα πόδια της με χίλιους κόπους και θυσίες, μπήκε στη ζωή της ένας καινούργιος έρωτας, που έριξε βάλσαμο στην πληγωμένη της καρδιά.

Και τότε γύρισε ο Νίκος, γεμάτος απαιτήσεις...

Άκου, άκου
Ποιος μιλεί στα νερά και ποιος κλαίει-ακούς
Ποιος γυρεύει τον άλλο, ποιος φωνάζει-ακούς
Είμ'εγώ που φωνάζω κι είμ'εγώ που κλαίω, μ'ακούς
Σ'αγαπώ, σάγαπώ,μ'ακούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΜΠΛΕ ΖΑΦΕΙΡΙ

  Τι είναι η αγάπη; Δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο, ούτε ο άνθρωπος ούτε ο διάβολος ούτε πράγμα, που να το θεωρώ τόσο ύποπτο σαν τον έρωτα, π...