Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ

Δύο βιβλία δημιουργούν την παράλληλη λογοτεχνία και έρχονται για να προσφέρουν στον αναγνώστη το απόλυτο μυστήριο κεντημένο με πάθος και έρωτα.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ 






 
Όλα ξεκινούν σε μία έπαυλη με ένα ιδιαίτερο παιχνίδι.Εκείνη δεν περίμενε ποτέ πως ένας άγνωστος θα στοίχειωνε από εδώ και πέρα τη ζωή της.Ο στόχος του αντιμέτωπος με την απόγνωσή της.Οι ζωές τους προχωρούν παράλληλα κι εκείνη κάνει τα πάντα για να τις ενώσει.Θα το καταφέρει; Γιατί όλοι ξέρουμε πως τα παράλληλα δε συναντιούνται ποτέ παρά μόνο όταν τα βλέπεις από μακριά, από μια άλλη οπτική γωνία.
Είναι τα φτερά της φαντασίας που το κάνουν αυτό; Είναι ο πόθος για τη συνάντηση;Κανείς δεν ξέρει. Ίσως πάλι αυτό να μπορεί να το απαντήσει μία γυναίκα που αποφασίζει να χαρίσει λίγο από το άρωμα γαρδένιας που φοράει σε ένα γυμνό και ξεραμένο ευκάλυπτο.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ  





Όλα ξεκινούν σε μία έπαυλη με μία τελετουργία. Εκείνος δεν περίμενε ποτέ πως ένα απλό πιόνι θα στοίχειωνε από εδώ και πέρα τη ζωή του.Η επιθυμία της αντιμέτωπη με τα σκοτάδια του.Οι ζωές τους προχωρούν παράλληλα κι εκείνος κάνει τα πάντα για να μην ενωθούν ποτέ.
Άλλωστε, ποιος θα μπορούσε να γκρεμίσει τα τείχη που ύψωσαν οι τόσες ενοχές του παρελθόντος του; Κανείς. Εκτός από τη δική του ανάγκη για λύτρωση. Τι περίεργο που κι αυτή ακόμη συμβάδιζε παράλληλα με τη δική της ανάγκη να τον τραβήξει στο φως… Εκείνη, μία γυναίκα παραδομένη στο φυλακισμένο πόθο της.

 Ταξίδεψα σε μια παράλληλη λογοτεχνία. Δύο οι συγγραφείς, δύο τα στυλ γραφής, δύο τα βιβλία, δύο οι κεντρικοί ήρωες, αλλά μία η ιστορία. Μία  ιστορία γραμμένη από διαφορετική σκοπιά.Σκιαγραφημένη με τα μάτια του ήρωα ή της ηρωίδας αντίστοιχα. Με λέξεις κλειδιά στο ένα βιβλίο που παραπέμπουν σε λέξεις κλειδιά στο άλλο βιβλίο.  Γεγονότα που ξεκινούν στο ένα, έρχονται και ολοκληρώνονται στο άλλο. Γεγονότα που έχουν ολοκληρωθεί στο ένα, ζητούν το γιατί στο άλλο. Συμπεριφορές των ηρώων στο ένα, αναλύονται και αιτιολογούνται στο άλλο. Όποιο κι αν αρχίσεις. Κι αυτό είναι η μαγεία τους..  
Οι εικόνες μαγικές απλωμένες μπροστά μου ξεδίπλωναν τους χαρακτήρες δείχνοντας μου τα τρωτά τους σημεία, τα πάθη τους, την ευαίσθησια τους, τις ρομαντικές πτυχές τους και τα μυστικά τους που είναι κρυμμένα στα βάθη της ψυχής τους.
 Απο την πρώτη σελίδα του κάθε βιβλίου τα πρόσωπα στήνονται σ΄έναν χορό αισθησιακό, γεμάτο μυστήριο, έρωτα, απόγνωση, ευαισθησία, πόνο, μίσος και αγωνία ώσπου να έρθει η κάθαρση.    
Οι συγγραφείς δικαιολογούν καταστάσεις και συμπεριφορές, αιτιολογούν επιλογές και αποφάσεις. Παλέυουν τα πρέπει με τα θέλω των ηρώων και τα πώς με τα γιατί.Εγώ κράτησα ένα απόσπασμα απο το βιβλίο που σας το γράφω παρακάτω.

"Ο Έρωτας δε θέλει προσπάθεια, δε θέλει εξαναγκασμούς. Ο έρωτας γεννιέται μόνος του απο το τίποτα. Απο δυό μάτια που φεγγοβολάνε, απο δυό χείλη που τρέμουν, απο τη μελωδία που συνθέτουν οι ψυχές. Αυθόρμητα, αιφνίδια. Ο έρωτας δεν υπολογίζει πρέπει και θέλω. Δεν πιστεύει σε υποχρεώσεις και ανταμοιβές. Δε φοβάται τα δάκρυα και τον πόνο. "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΜΠΛΕ ΖΑΦΕΙΡΙ

  Τι είναι η αγάπη; Δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο, ούτε ο άνθρωπος ούτε ο διάβολος ούτε πράγμα, που να το θεωρώ τόσο ύποπτο σαν τον έρωτα, π...