Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ

Εξώφυλλο - ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ 


ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τον Αύγουστο του 1984, η Μπέτι Μαχμουντί, Αμερικανίδα παντρεμένη με Ιρανό, ταξίδεψε με τον άντρα και την κόρη της στην Τεχεράνη. Έντρομη ανακαλύπτει κάποια στιγμή πως βρίσκεται δέσμια, στην ουσία, ενός φανατικού σε μια χώρα όπου οι γυναίκες είναι σχεδόν σκλάβες. Η μόνη ελπίδα διαφυγής βρίσκεται στα χέρια ενός παράνομου δικτύου λαθρεμπόρων.

Αυτό το βιβλίο είναι η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που πέτυχε το ακατόρθωτο, μια Οδύσσεια που παρακολουθούμε με κομμένη ανάσα. 

Τελείωσα αυτό το βιβλίο και άλλο ένα ταξίδι που αυτήν την φορά ήταν πολύ δύσκολο να το κάνω. Τα συναισθήματα πολλά. Θυμός, πόνος, αγανάκτηση, αγωνία. Μια ιστορία που συμβαίνει ακόμα σε πολλές γυναίκες σε πολλές ανατολικές χώρες. Ένα βιβλίο που δεν μπορείς να το προσπεράσεις. Ένα βιβλίο που με ταξίδεψε, με πόνεσε η κάθε του σελίδα αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω απο τα χέρια μου μέχρι να φτάσω στην τελευταία του λέξη!!!
 Ένιωσα οργή και θυμό για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στις ισλαμικές χώρες. Όπως θα διαπιστώσετε στο βιβλίο της κ. Μαχμούντι... δεν είναι ''επιλογή'' να συμπεριφέρονται έτσι στις γυναίκες, αλλά ''έτσι πρέπει''. Το ευχάριστο στη μαρτυρία της κ. Μαχμούντι είναι ότι τα κατάφερε... Δύσκολα , μα τα κατάφερε. Κατάφερε αυτό που ήθελε... Ποτέ χωρίς την κόρη της! Συγχαρητήρια για το κουράγιο της και την δύναμη της!!! Γιατί θέλει πολύ κουράγιο και δύναμη ψυχής ο δρόμος για την ελευθερία!!!! Συγκλονιστικό βιβλίο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΜΠΛΕ ΖΑΦΕΙΡΙ

  Τι είναι η αγάπη; Δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο, ούτε ο άνθρωπος ούτε ο διάβολος ούτε πράγμα, που να το θεωρώ τόσο ύποπτο σαν τον έρωτα, π...