Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ

 



Η Τίνα Έβανς έχει περάσει έναν χρόνο προσπαθώντας να αποδεχτεί τον θάνατο του γιου της. Η πληγή δε θα κλείσει ποτέ, αλλά πρέπει να προχωρήσει παρακάτω. Καθώς πλησιάζει η πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί στο Λας Βέγκας, νιώθει έτοιμη για μια καινούργια αρχή.

Ως το βράδυ, που βλέπει δυο λέξεις γραμμένες στον μαυροπίνακα στο δωμάτιο του Ντάνι: ΟΧΙ ΝΕΚΡΟΣ. Κι αν τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζει; Αν το παιδί της δε σκοτώθηκε πραγματικά μαζί με τους άλλους προσκόπους σ’ εκείνο το φρικτό δυστύχημα; Η ανάγκη να ανακαλύψει την αλήθεια θα οδηγήσει την Τίνα από τα φώτα του Λας Βέγκας στις σκιές της Νεβάδα. Και σ’ έναν εφιάλτη που η αρχή του βρίσκεται ακόμα πιο μακριά, σ’ ένα εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας.

Μια μητέρα που χάνει το παιδί της σ’ ένα φρικτό δυστύχημα. Ένα σημάδι που λέει ότι δεν είναι νεκρός και η αρχή ενός εφιάλτη στην Ουχάν της Κίνας. «Τα μάτια του σκότους», το θρίλερ του Dean Koontz που συζητήθηκε όσο κανένα άλλο το 2020, καθώς αναφέρεται, αν και γραμμένο χρόνια πριν (το 1981), στην πόλη από την οποία ξεκίνησε η πανδημία…

Τι να πω γι 'αυτό το βιβλίο. Δεν θα σας πω πολλά για να μην μάθετε από εμένα την πλοκή του βιβλίου. Θα πω μόνο ότι ταξίδεψα μαζί με την Τίνα στο Λας Βέγκας, στα καζίνο, στα πολυτελή ξενοδοχεία, μετά έζησα με την αγωνία της σε μια καταδίωξη λες και ζούσα μέσα σε μια ταινία περιπέτειας και θρίλερ στην Νεβάδα της Αμερικής και στις γύρω περιοχές. Το βιβλίο γράφτηκε το 1981 και ο συγγραφέας πρέπει να σκεφτόταν πολύ μελλοντικά. Άραγε απο πότε υπάρχουν βιολογικά εργαστήρια στην Νεβάδα, στην Ρωσία και στην Ουχάν της Κίνας; Τα Μάτια του Σκότους είναι ένα καθαρόαιμο ψυχολογικό θρίλερ με κάποια στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας και μια δόση επιστημονικής φαντασίας. Βασισμένο απλά σε τυχαία γεγονότα. Είναι άραγε τυχαία; Κανείς δεν το ξέρει ούτε πρόκειται να το μάθει ποτέ. Αξίζει να το διαβάσετε. Εγώ που δεν διαβάζω συνήθως επιστημονικής φαντασίας μυθιστορήματα το διάβασα πολύ γρήγορα. Είχε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΜΠΛΕ ΖΑΦΕΙΡΙ

  Τι είναι η αγάπη; Δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο, ούτε ο άνθρωπος ούτε ο διάβολος ούτε πράγμα, που να το θεωρώ τόσο ύποπτο σαν τον έρωτα, π...